Edelstenen en Kidz

Edelstenen zijn echt cadeautjes van de natuur. Al eeuwen lang geloven mensen in de kracht van edelstenen en worden ze gebruikt om je te ondersteunen, zowel fysiek als mentaal. 

Kinderen staan nog veel meer open voor de energie van deze stenen. Zij voelen de kracht en kiezen eigenlijk als vanzelf de juiste steen die ze nodig hebben of die hun kan helpen. Al de eerste keer dat ik Luna meenam naar een edelstenenbeurs werd ze bij bijna elke stand aangetrokken tot de opaliet. Die kwam in allerlei vormen, sieraden of beelden voor. Deze steen past ook heel goed bij haar, omdat hij je hoofd helder maakt en je helpt te ontspannen. 

Nova Joy haar favoriet is de Labradoriet. Ze is pas 3, maar ze is heel gevoelig voor energieën van andere mensen. Labradoriet beschermt je tegen negatieve invloeden en laat je in je kracht staan. Al heeft ze aan kracht iets teveel, dus misschien is een andere steen (of erbij) niet zo’n slecht idee!

Nu kan je zelf als ouder natuurlijk ook edelstenen uitzoeken die bij je kind passen of bij wat ze op dat moment nodig hebben. Edelsteenarmbanden en kettingen zijn ideaal voor kinderen buiten de deur. Je draagt ze dan dichtbij je en alleen het aanraken kan al een rustig of juist krachtig gevoel geven. Thuis kan je stenen in de slaapkamer of woonkamer leggen. Zo is de Gouden Driehoek een mooie combi om balans te brengen in de woonkamer, waar alle verschillende energieën door elkaar heen lopen. Amethist onder het matras of op het nachtkastje is altijd fijn om mee in slaap te vallen.

Hier een rijtje met welke stenen er het beste bij kinderen passen:

  • Verlegen kinderen – Tijgeroog, Pyriet, Oranje Calciet en Blauwe Chalcedoon
  • Drukke kinderen – Amethist, Groene Aventurijn, Rozenkwarts en Agaat
  • Hooggevoelige kinderen – Labradoriet, Opaliet, Dalmatiër Jaspis en Rozenkwarts
  • Verdrietige kinderen – Citrien, Tijgeroog, Blauwe Chalcedoon en Pyriet
  • Kinderen die snel afgeleid zijn – Opaliet, Agaat, Citrien en Bergkristal
  • Vermoeide kinderen – Tijgeroog, Bergkristal, Citrien en Groene Aventurijn
  • Onzekere kinderen – Rozenkwarts, Oranje Calciet, Dalmatiër Jaspis en Tijgeroog

Voor kinderen die last hebben met slapen kan je de volgende edelstenen gebruiken, door ze op nachtkastje, onder matras of onder het kussen te leggen.

Nachtmerries – Amethist en Dalmatiër Jaspis.

Moeite met in slaap vallen – Rozenkwarts en Maansteen.

Onrustige slapers – Seleniet, Amethist en Rozenkwarts.

Baby’s – Rozenkwarts en Labradoriet.

Let er wel op dat een kind niet teveel edelstenen bij elkaar draagt of in de kamer heeft. In de slaapkamer is 1 echt genoeg! 

Vind je deze blog leuk?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Cindy

Cindy

Laat een bericht achter!

KidzRock
X
Add to cart
×