Geboortehoroscoop

Een geboortehoroscoop is een tekening van de lucht op het moment dat je geboren wordt. Planeten gaan op hun eigen tempo door het heelal en staan dus op verschillende plekken in een bepaald dierenriemteken. We weten allemaal waar de Zon stond op het moment dat we geboren werden en wat dus ons sterrenbeeld is. De andere negen planeten die op een andere plek staan vertellen bij elkaar het hele plaatje. Daardoor zijn niet alle Boogschutters zo avontuurlijk als iedereen denkt. 

 

 

 

 

 

 

 

Door te kijken naar een geboortehoroscoop van je kind vallen veel puzzelstukjes op hun plek en kan je beter begrijpen hoe je kind op bepaalde dingen reageert. Op de achterkant van de geboortehoroscopen vertel ik in één woord wat het betekent om een planeet in een bepaald sterrenbeeld te hebben. Mocht Mercurius in Stier staan, dan betekent dat in één woord koppig. Alleen is Mercurius de planeet van het verstand, dus staat het voor koppig zijn met je verstand. Je maak moeilijk beslissingen, maar bent erg goed in praktische zaken.

In het kort zal ik de kenmerken van de planeten vertellen en hoe je de woorden die ik bij de planeten zoek kan begrijpen. 

De Zon vertelt iets over je echte zelf. Wat je komt doen in je leven en waar je kan stralen.

De Maan is de planeet van de emotie. Hoe ga je om met je gevoelens en wat heb je nodig? Mijn oudste dochter heeft haar Maan in Steenbok staan en kan emotioneel veel aan, maar probeert dit in bedwang te houden. Terwijl onze jongste dochter haar Maan in Schorpioen heeft staan. Haar emoties zijn heel heftig, gooit ze er zo uit en benoemt ze ook. 

Ascendant is geen planeet, maar het teken dat op het moment van jouw geboorte in het oosten aan de horizon opkwam. Ascendant is je “masker”. Het vertelt heel veel hoe je overkomt op een ander en hoe je je gedraagt naar de buitenwereld. Mijn sterrenbeeld is Ram en mijn Ascendant is Stier. Ik ben dus heel druk en altijd op zoek naar avontuur. Toch ben ik naar de buitenwereld een echte Stier. Ik lijk heel tevreden en doe dit ook zo voorkomen.

Mercurius is de planeet van het verstand en vertelt je ook hoe goed je je kan verwoorden. Mensen met Mercurius in Weegschaal kunnen heel goed onderhandelen en zijn echte charmeurs. Terwijl mensen met Mercurius in Vissen zijn diegene die met een roze bril naar de wereld kijken en vaak erg creatief zijn. 

Venus is de planeet van liefde en dus duidelijk de planeet van de vrouwen. Waar hou je van en wat heb je nodig om je geliefd te voelen? Met Venus in Leeuw wil je indruk maken en ben je daar ook goed in. Als je Venus in Steenbok staat ben je misschien bang voor de liefde, maar eenmaal de ware gevonden heel erg trouw. 

Mars is natuurlijk de planeet van de mannen en staat dan ook voor wilskracht. Waar wil je voor vechten? Mijn Mars staat duidelijk niet in Ram, want dan weet je echt wat je wilt en ga je er vol voor. Met Mars in Kreeft bouw je je eigen bubbel en trek je je het liefst terug. 

Jupiter is de planeet van geluk! Waar word je gelukkig van? Zo word je met Jupiter in Leeuw gelukkig van heel veel mensen om je heen en als je in het midden van de aandacht staat. Maar staat Jupiter in Kreeft ben je juist heel zorgzaam en wil je het fijn hebben thuis.

Saturnus is de planeet van werk en angsten. Saturnus blijft wel twee jaar in het zelfde teken staan, dus vertelt veel over mensen om je heen die even oud zijn. Zo hebben mijn man en ik allebei Saturnus in Weegschaal staan en oordelen we niet snel.

Uranus is de planeet van de chaos. Uranus verandert maar één keer in de zeven jaar van teken. Zo hebben alle kinderen geboren in 2011-2018 Uranus in Ram staan. Dit zijn rebelse kinderen die veranderingen in de wereld teweeg gaan brengen. En dat is wat de wereld nodig heeft, toch?

Neptunus is de planeet van dromen. Deze planeet staat veertien jaar “stil” in de lucht en zo hebben alle kinderen die nu geboren worden hun Neptunus in Vissen staan. Het zijn aardige dromers die geen grenzen zien en denken dat alles mogelijk is.

Pluto is de planeet van macht. Deze planeet doet er meer dan 240 jaar over om alle twaalf tekens langs te gaan. Hij staat dus het langst in een teken en vertelt heel veel over wat je generatie bereikt en verandert in de wereld. Zo kom ik uit de Pluto in Weegschaal generatie. Generatie X en zo bezig met ons uiterlijk en relaties. Mijn kidz komen uit de Pluto in Steenbok generatie. Zij gaan onze kijk op regeringen en bedrijven veranderen. Dat zie je nu al gebeuren!

Nu is dit nog maar de basis van geboortehoroscopen. Je kan hier veel dieper op in gaan, want het draait niet alleen om de planeten. Zo heeft RockYourWorld een mooie cursus, zodat je zelf je hier meer in kan verdiepen, of kan je bij The Cosmic Compass je geboortehoroscoop helemaal laten uitpluizen.

Vind je deze blog leuk?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Cindy

Cindy

Laat een bericht achter!

KidzRock
X
Add to cart
×